Kurz manželské večery

je soubor sedmi setkání sestavený tak, aby pomohl každému manželskému páru upevnit jeho vztahy a vybudovat zdravé manželství na celý život.

Kurz pojednává o těchto tématech:
  • Budování pevných základů
  • Umění komunikace
  • Řešení konfliktů
  • Síla odpuštění
  • Rodiče a rodiče partnera
  • Dobrý sex
  • Láska v akci
Co je cílem kurzu?

Cílem pořadatelů je vytvořit pro zúčastněné páry příjemné prostředí, jakoby si páry vyšly na rande, na společný večer. Každý večer začíná večeří. Pak vedoucí kurzu promítnou promluvu na téma večera z DVD. Mezi jednotlivými částmi promluvy páry společně vypracovávají cvičení podle Příručky účastníka kurzu, doma pak domácí úkol. Soukromí párů je plně respektováno, účastníci kurzu nemusí nikomu mimo partnera nic říkat. Páry mohou v případě potřeby požádat o rozhovor vedoucí kurzu.

Komu je kurz určen?

Je pro každou manželskou dvojici, která chce spolupracovat a investovat do svého vztahu. Někteří účastníci byli svoji několik měsíců, jiní více než 40 let. Kurz je užitečný jak pro manželství bez problémů, tak pro ty, kteří mají potíže. I když je založen na křesťanských zásadách, je určen i pro páry, které se nepovažují za křesťany, protože poskytuje především praktické pomůcky ke zlepšení vztahů mezi partnery. Kurzu se mohou zúčastnit i páry, které nejsou oddány a berou svůj vztah vážně.

Kdo kurz připravil?

Kurz začali pořádat Nicky Lee a jeho žena Sila v roce 1996 v londýnském sboru Holy Trinity Brompton, odkud také pocházejí kurzy Alfa. Nicky a Sila jsou svoji více než 20 let, mají čtyři děti. O manželství mluvili již k tisícům lidí a jsou spoluautory knihy o manželství The Marriage Book. Českou verzi Příručky účastníka kurzu a české promluvy připravili Jan a Milada Frolíkovi a Martin a Marie Sauerovi.

Chcete se kurzu zúčastnit?

V Nové Pace kurz pořádá a podporuje Sbor Jednoty bratrské od roku 2006.

Chcete-li se zúčastnit kurzu, napište nám na naši kontaktní adresu a my vám napíšeme, kdy a kde bude probíhat další série setkání.